De Kevert is lid van DHRC (Dutch Historic Rally Club), en mag daarom net als leden van KNAC en AMAC sfeer proeven van de Tulpenrallye (let op de ‘e’ achter ‘rally’…). Dit gebeurt door het meedoen aan een Tulpenrallye-trainingsrit, deels op het militair oefenterrein ‘de Vlasakkers’ in Amersfoort, net voordat de echte Proloog begint. 

Start en finish bij Porsche centrum Leusden. Er wordt gestart met een briefing, maar eerst even rondlopen en de buitenkans occasion bewonderen van 299.950 Euro….  Klik op een foto voor vergroting of bladeren.

Na de briefing de trainingsrit, deze is op basis van het Tulpenrallye-reglement, inclusief controles langs de routes, TC’s op basis van Tulpenrallye-systeem et cetera.

De systemen die we moeten rijden zijn ons bekend. Pijlen/punten, Bol/pijl en ingetekende lijn. Het gaat lekker totdat we op het afgesloten militaire oefenterrein de ingetekende lijn moeten volgen op een kaart van 1:10.000. we krijgen er een half uur voor.. gefrustreerd komen we na 46 minuten bij het einde…we waren behoorlijk lost geweest.

Maar…het laatste stuk gaat weer prima. Totaal 12 controles gemist, er is nog veel te leren🙂. Uitslag komt later.

Dan maar even nog wat auto’s bewonderen, met ook een zeldzame NSU RO80 ertussen. De deelnemers van de Tulpenrallye-proloog worden eerst gekeurd, voordat ze de proloog gaan rijden. Hieronder een impressie van wat deelnemers. De laatste post stond aan de achterzijde van de Bernhardkazerne bij De Vlasakkers. En de muziek werd verzorgd door DJ T1 :-).

Klik op een foto voor vergroting of bladeren.

Leave A Comment