6 December 2022 – Voorbereiding

Mooie dag om wat voorbereidingen te treffen voor onze laatste rally van 2022. Vrijdag vertrekken we naar Enschede voor de Rallyhappening van de Dutch Historic Rally Club
 
De Rallyhappening, een 2 daagse rally door Twente en Duitsland. 
Net zoals bij de KLIP’s wordt gebruik gemaakt van de app ‘Rallycheck’ voor de routecontroles. De tijdcontroles en geheime tijdcontroles bij de regelmatigheidsproeven blijven bemand door officials. Is wel mooi en anders dan normaal. Bijvoorbeeld: Tijdens de rit zijn er 2 zogenoemde Rallycheck-RP’s (Regelmatigheids-Proeven) opgenomen. Deze worden volledig door de app geregistreerd.Dit zijn hele korte RP’s (minder dan 2 kilometer), waarbij de start en de finish door middel van foto’s in het routeboek zijn opgenomen, ook de tijdtabel is in het routeboek opgenomen.
 
De kans op winters weer is in het Oosten toch wat groter dus de winterbanden er maar opgezet. En de GT? Die moet even wachten, mist wat vitale onderdelen op het moment.

10 December 2022, 1e dag

Mooie rallydag vanuit Enschede door Duitsland (datum hieronder op route klopt alleen niet, typo van de website van DHRC):
 
Erg koud, ramen binnen er buiten in het ijs, krabben dus.
Dikke kleden aan – en fleece dekens van Joke –  kachel kever is niet toereikend. Prachtige rit, hertjes onderweg, onverhard en flink wat instinkers tijdens de route. Er wordt gebruik gemaakt van de rally app.
Na dag 1 staan we 3e. Morgen nieuwe kansen. Zie foto-galerij voor een impressie. Klik op een foto om te vergroten en door de galerij te klikken.

Impressie van een weg waar je max 30 mag / kan.

Achter een huifkar…. Met het geluid van de rally-app erbij.

11 December 2022 – dag 2

En we gaan weer vroeg op weg, bij iedereen start-stress… Eerst zal de Expertklasse starten om 7:31 (!), dan de Sportklasse en tenslotte de Tourklasse. de finish zal zo rond 13:00 uur zijn bij Het Wapen van Beckum in Beckum bij Hengelo.

Route die we ongeveer gaan rijden volgens de site van DHRC:

 

Een mooie rallydag in Twente, wat is het hier toch mooi op het platteland. Gistermorgen waren we nog 4e, einde middag 3e. We gaan vandaag proberen de Datsun 240z van de 2e plaats te stoten – waar er waren er overigens 3 van…
Alleen de start gaat wat rommelig, we vergeten de telefoon met app in de voorruit te zetten. De eerste controle komt binnen in de broekzak van John🤪. Verder gaat het heel voorspoedig, op tijd bij de controles en zelf de zgn regularity’s gaan aardig (in een regularity moet je over een bepaald traject exact een vastgestelde gemiddelde snelheid rijden).
Een impressie in foto’s :
 

Zo komt een digitale controle overigens binnen bij de app:

Einde rally – 14:00 uur met winterse lunch – blijkt dat we zelfs geen controles hebben gemist en slechts 10 sec straf hebben opgelopen in de regularity’s. De 240z verslagen en geëindigd als 2e in onze klasse.
Door dit goede resultaat is Andre 2e geworden in het NK historische rally rijden tourklasse! Verplicht naar de zwaardere sportklasse in 2023.

3 Comments

  1. John Bal 13/12/2022 at 16:57 - Reply

    Weer een heel gaaf verslag van onze rally. TOP gedaan.

  2. Martin Roosenboom 14/12/2022 at 06:44 - Reply

    Wat een leuk verslag!

Leave A Comment