De rally voorbereiding

Zaterdag 9 en zondag 10 december 2023 wordt de DHRC Rallyhappening verreden vanuit De Heerlickheijd van Ermelo. Uitzetter is Martin Roosenboom. Een evenement van 1,5 dag.

Zaterdag de hele dag rally rijden – op de Veluwe –  een mooie feestavond op de zaterdagavond en dan zondags nog een halve dag rijden – langs de randmeren. En een goede lunch met de prijsuitreiking als afsluiting.          

Vandaag de voorbereidingen voor de “Rallyhappening”.

Winterbanden erop, namen op de ruit, reglement lezen en niet te vergeten benzine en olie erin. Met John Bal. Zie ook foto-galerij. Klik op een foto om te vergroten en door de galerij te klikken.

Dag 1

Na een nachtje slapen in een veel te hete kamer (bruidssuite, hoe toepasselijk…) zijn we vandaag aan de ‘Rallyhappening” begonnen. Het ontbijt ging nog goed.

Bij vertrek loopt de tripmaster niet mee, zonder dit ding kan je geen rally rijden. Na 10 minuten klooien aan de instellingen gelukkig aan de praat gekregen. We zitten gelijk in de verkeerde flow en raken lost bij een gemanipuleerde kaartsituatie.

Na 20 minuten zoeken de route een stuk verder weer gevonden. Resultaat, veel gemist en 28 minuten te laat bij de lunch in Stroe. Waarschijnlijk toch wel weer meer dan de uitgezette 100 km gereden…. Na 15 minuten moeten we met brood in de mond alweer op pad.

‘s Middag lijkt het beter te gaan? Het zeikt het van de regen. Menig keren moeten keren op boerenerven. Na de ochtend stonden we 43e van de 48…, later op de avond bijgesteld naar 42e… Benieuwd wat het verder brengt.

Het snacken en bieren bij aankomst in Ermelo gaat ons wel goed af. Zie foto-galerij voor een impressie, ook wat er voor andere – meestal niet te betalen – auto’s meerijden. O.a. een Austin Healy 3000 MK i, Volvo 1800 ES, Jaguar XJ6-4.2, Daf66, Mercedes Benz 450 SL. Klik op een foto om te vergroten en door de galerij te klikken.  

Oh ja, en pap eet je met een….  tandenborstel koker🙂

Hieronder ook nog een aantal foto’s van de organisatie. Foto’s die je kan bestellen bij de fotograaf. Irritante tekst door de foto’s heen, maar geeft wel een leuke indruk van de rally.

Dag 2

Als afsluiting langs de randmeren gereden, koffie in de buurt van Wezep. Route was zo’n 160km.

De “Rallyhappening” zit er weer op, we hebben natuurlijk onze stinkende best gedaan! We hadden zelf 45 seconden over. Hij ging best aardig, gestegen naar 39e plaats van de 48. Zie foto-galerij voor een impressie. Klik op een foto om te vergroten en door de galerij te klikken.  

Een GT misstaat overigens niet naast een 911. Ook een Daf, Rolls Royce, MG, Fiat 500, Citroën DS 21, Kattenrug, alles komt langs….

En het is bewezen: de Kevert staat lijnrecht achter het bestuur van DHRC..

2 Comments

  1. Andre 11/12/2023 at 21:18 - Reply

    Bedankt Job!

  2. John Bal 11/12/2023 at 22:55 - Reply

    Weer een mooi verslag van een mooie rally.

Leave A Comment