4 Keer in het jaar organiseert de Dutch Historic Rally Club een KLIP-rally – Kaartlezen in de Praktijk. Dit was de 4e, ‘Dwars door ‘t Groene Hart’, c.q. ‘Blauw en Groen’. Een echte Hollandse rit met veel water, graslanden en oude dorpskernen. 

De start en finish is bij de Golfclub Zeegersloot in Alphen aan de Rijn. John Bal als ‘Driver of the Day’ (in twee betekenissen). Leuk weetje: de vaste navigator, André Lugtenburg, staat overigens na het rijden van de Drie Provinciën Rally op de 3e plaats van het NK Tourklasse voor navigatoren ! Een illuster duo..

Deze KLIP kent drie systemen te weten: gecombineerde pijlen kortste route, punten één na kortste route, daarna grensbenadering en intekende lijn met barricades. Daarbij mogen wegen maar in één richting gereden worden.

Geen controlebordjes langs de weg maar via een app. De app registreert de digitale bordjes waar je langs rijd en controleert zo of we de juiste route volgen.

Wat deelnemers:

Bij de finish geeft app aan dat we 5 fouten gemaakt hebben, een beetje teleurgesteld maar… de organisatie heeft zelf ook foutjes gemaakt waardoor we uiteindelijk maar 2 echte fouten hebben!

Geen tijd- en/of snelheid straf !!! Goed voor de 1e prijs van de 22 deelnemers in onze klasse! Volgend jaar promotie naar de Sportklasse.

Tevreden rijden we druk pratend terug richting Vlaardingen… Moet je wel de goede richting de A12 opgaan. Bij Utrecht komen er pas achter dat we al een kwartier de verkeerde kant op rijden… Eindelijk aangekomen worden we in Halloween stijl ontvangen door Joke. Weer een mooie dag.

Leave A Comment