Huh? DHRC staat voor Dutch Historic Rally Club , en 1 van de evenementen die ze regelmatig organiseren zijn de ‘Kaartlezen In de Praktijk’ (KLIP) rally’s. In 2022 worden er 4 KLIP’s georganiseerd, en dit is de eerste, gereden op 26 maart 2022.

Er kan worden deelgenomen in verschillende klassen:

  • De Expertklasse : (sub)top van Nederland. 
  • De Sportklasse : ervaren equipes.
  • De Tourklasse : iets minder ervaren equipes. 
  • De ModerneTour klasse : zelfde als Tourklasse, maar is speciaal bedoeld voor deelnemers die (nog) geen klassieke auto van vóór 1 januari 1991 hebben, of wiens klassieke auto in reparatie is.

De Kevert deed mee in de Tourklasse, met als coureur John Bal.

De coureur had de opdracht wat rustig aan te doen met de benzine. En hoewel de Kevert natuurlijk hartstikke zuinig rijdt, is die opdracht niet helemaal gelukt. Dit wordt een hobby voor de elite:

Navigator: Andre Lugtenburg, hier tussen de Alfa-familie die natuurlijk wel verslagen moesten worden!

De Kevert spreekt veel mensen aan blijkbaar, en ook de organisatie. Die had de Kevert zelfs op het tourboek gezet die aan de deelnemers wordt uitgereikt!

Mooie rit met prachtig weer. Wederom een bont gezelschap aan auto’s, met naast de Alfa’s nog twee in het oog springende auto’s: een Porsche 356, en een Aston Martin DB2 uit 1953.

Slechts 2 fouten gemaakt wat resulteerde in de 1e prijs in onze klasse. Volgende seizoen promotie naar de gevreesde Sport-klasse….

 

2 Comments

  1. John Bal 27/03/2022 at 12:54 - Reply

    Mooi verslag van de rit. Hulde.

  2. Wout+Vrolijk 27/03/2022 at 15:26 - Reply

    Dat hebben jullie weer mooi gedaan! Klasse!

Leave A Comment