We zijn nu echt gestart!

Dag-2, Brussel-Eastbourne, 323 km

9 uur onderweg geweest, van Brussel naar Duinkerke, met de ferry naar Dover, via zuidkust naar Eastbourne. Kevertje en de Amazon doen het perfect, ook in de Engelse z..k regen. Leuk Zwitsers stel ontmoet onderweg. We gaan geluk hebben, Dree is helemaal ondergescheten door een meeuw.
 
Leuk die engelse stekkers, geen telefoon opladen dus.
Van de opdracht van vandaag ” op je kop staan in de zee met een kasteel in zicht” is niets terecht gekomen, we hadden alle aandacht nodig om de goede route te vinden..
 
Zondagmorgen – Moederdag
Gisteren een echt “fawlty towers hotel” gescoord maar dan met een “friendly Indian guy”. Echte ouwe engelse meuk, heerlijk. Op advies gegeten bij een Italiaan. Heerlijke pizza en limoncello. Zoals na elke eerste rallydag dag ben ik (Dree) heel vroeg wakker en kan dan niet meer slapen… Dus al een wandeling gemaakt, het kompas, welke gisteren stuk is gegaan, uitgebouwd. Boel uit elkaar gehad en weer in elkaar en ja hoor hij doet het weer. Fotoos gemaakt op boulevard en olie bijgevuld. Dat alles voor 7 uur…
 

Dag-3 Eastbourne-Bath 293 km

8 uur onderweg, heel de dag droog en ‘s middags zon. Wat een mooie dag vandaag “lovely country sides”. Eerst LPG zoeken voor de Volvo. Helaas niet gevonden, wel boel afgetankt incl. de reserve tankjes. Mooie rit langs de zuidkust via Brighton. Van hieruit de binnenlanden in. Geweldige weggetjes. Het beroemde Goodwood circuit bezocht. Na een heerlijk lunch naar Stonehenge, die grote stenen die daar zomaar staan… alleen langs gereden, geen tijd en zin om in de rij tussen de japanners voor een kaartje en de bus. Het zijn gewoon grote stenen..
 
Wat aardig zijn die Engelsen. Vanmorgen wel getankt maar niet afgerekend… Een uur lang de politie achter me terwijl de remlichten het niet doen. Ze vinden het wel goed geloof ik. Nu in Bath met de opdracht “Neem een bath in Bath” hebben wij natuurlijk een douche op de kamer. Onderhand is de receptie me aan het helpen om toch die peut van vanmorgen nog afgerekend te krijgen.
Dan big panic, de kaarten tas is weg, waar heb je die dan gelegd Mar? Op de imperiaal bij het uitladen. Na uitladen heb ik de Kevert aan andere kant van dorp gebracht om te parkeren (km of 2). Lopen en wat denk je. Ligt er gewoon nog op. Heeft geholpen die meeuwenstront van gisteren! Tot morgen.
 

Dag-4, Bath-Allt y Coad Farm, 326 km

10 uur onderweg. Superdag gehad. Zonnetje heel de dag. De auto uit de parking halen en dan hotel vinden duurde al half uur, zo’n stad met allemaal 1-richting verkeer..
 
Naar Wales vandaag, schitterende kleine weggetjes gereden. Kaartlezen gaat helemaal goed. Veel schapen en wilde paarden onderweg. Black mountain bedwongen. Nu aan westkust van Wales, kamperen. BBQ, bier en ketel-1. Remlichten gerepareerd. “Machine” van de organisatie heeft de Kever getekend, tegen betaling natuurlijk!

Dag-5, Allt y Coad Farm-Southport, 374 km

10 uur onderweg.
Allemaal koud gehad vannacht, van de dichte koude mist. Alles zeiknat ingepakt. We gaan weer naar Engeland. Eerst carburator van Volvo afgesteld, liep 1 op 5… nu veel beter. Gevarieerd Wales gezien, van de zo mooi Snowdown mountain tot van die shabby wijken. Verschil tussen arm en rijk is hier ook groot.
In Liverpool lost geraakt, zelfs tomtom kon ons niet meer helpen. Stopt er een echte Liverpool hooligan naast ons, vol trots zn tatoes van de club laten zien. Hij wou fotoos van Kevert en Volvo maken. Hierna is hij voor ons gaan rijden om ons weer op pad te helpen. Nu een goedkoop verlopen hotel…stink naar zuur bier haha.
 
Shoarma op de weg:

Dag-6, Southport-Brampton, 275 km

8 uur onderweg. Wat een mooie dag met lekker weer. Gisteren heerlijk italiaans gegeten en aardig geslapen in het vergane hotel. Vandaag route naar en door Lake District. Wat een mooi gebied. Eerst naar Conistom Water waar al in 1967 het snelheidsrecord van 525 km/h is gehaald op water. Dan naar Hadrian wall, de noordelijk grens van het Romeinse rijk. Opdracht “kom in de krant” tijdens de rally is gelukt, Sandra bedankt. Mar ‘r telefoon is overleden, jammer van fotoos en flimpjes..
Ik kom wel lekker aan nu ik niet meer wandel pfff Tot morgen
 
Indruk van de weggetjes daar:

Dag-7, 449 km, Brampton-Camusdarach campsite

10 uur onderweg. Weer mooi weer, wat een mazzel. Vannacht geslapen in een super B&B, met dito English breakfast. vlak bij de Hadrian wall. Vandaag naar Schotland en km vreten. Wat een geweldige rit vandaag, prachtige route en wat loopt de Kever lekker, echt super. We gaan weer kamperen aan de kust, wordt weer BBQ en bier. Morgen verder naar boven in Schotland, tot dan!
 
Schitterend Schotland:
 
Gaaf rijden:

Dag-8, 467 km, Camusdarach campsite – Aktandhu

12 uur onderweg.Na diner van chef Jaap en kampvuur volgde er weer een f.cking koude nacht in de tent. Om 6 uur er uit en onder de gelukkig warme douche. Om 8 uur zijn we al weer on the road. Er staat een mooie route op het menu.
Lekker sturen totdat plotseling de claxon van de Kevert begint te loeien. Alleen bij bochten naar rechts blijft het stil. Ergens sluiting in het stuur, dus stuur gemold en kabels eraf, onder de auto de kabels van de claxon eraf. Rijden weer dan knetteren en brandlucht in stuur. Het grote licht gaat aan/uit bij sturen.
Jaap komt helpen, het sleepcontact is kapot er veroorzaakt ongewenste verbindingen… contact eruit gewurmpt, lekker hoor als je aan de spannende applecross road uitdaging bezig bent. “Alleen voor gevorderde rijders” staat op de borden. Super, spannende en mooie route. Het doel is Ullapool. Geen B&B te krijgen, alles vol, en we willen zo graag slapen na afgelopen nacht… 1 kamer in heel de stad, Jaap en Marja nemen deze en wij zoeken verder… kms verder… word weer kamperen aan het water… Tent staat net, we gaan lepeltje lepeltje in 1 tentje, misschien blijven we dan warm….

Dag-9, 321 km, Aktandhu – Thurso

10 uur onderweg. Best aardig geslapen en niet zo koud gehad daar aan de kust. Vandaag verder naar het noorden. Om 8 uur rijden we weer, in Kylesku Jaap en Marja opgewacht aan een leuk haventje, hierna gaan we via prachtige landschappen maar het noordelijkste punt van schotse vasteland, Dunnet head, hier de sigaren van Pa Lugtenburg opgerookt. Hierna naar het meest noordoostelijke puntje John O’ groats. Wat is Schotland mooi. Je valt van de ene in de andere verbazing. Bij John O’ Groats is geen B&B te krijgen. Gelukkig heeft Jaap in Thurso geboekt, gisteren, 20 mijl terug. Kevert en Volvo perfect. 

Weg naar Applecross:

Dag-10 378 km, Thurso – Stonehaven

8 uur onderweg. Tijd om weer af te zakken naar het zuiden, deels langs de kust, deels door het binnenland, weer andere landschappen maar ook weer overal die bloeiende gele forsytia. De route gaat o.a. over de “malt wiskey tail”. Veel wiskey stokerijen. De Glenfiddich stokerij hebben we bezocht.
De Kevert en De Amazone trekken veel aandacht en worden heel de dag gefotografeerd. Veel duimpjes en vragen over onze route. Nu in Stonehaven. Leuk plaatsje aan de oostkust. We zijn stram en stijf, 10 dagen in de Kevert ga je voelen…
Morgen al weer laatste rally dag. Tot bij de finish.

Dag-11 Stonehaven – Edinburgh, 192 km.

Gisteravond nog schelpen gezocht op het strand en scottich coffee en Glenfiddish gedronken in het “kleine cafe aan de haven”. Vandaag de rit naar de finish, heel anders hier dat schotland, landbouw, scheepsbouw en industrie en minder schapen. We hebben het gehaald! We zijn zelfs aan de vroege kant. Vanavond afterparty. We hebben een heel leuk hotelletje gevonden, camperen is lijftechnisch nu geen optie meer. Hadden we net gezegd “zo nog niks kwijt!” dan rijd Jaap weg met de kaart op dak, na kilometers komen er erachter, dus terug, en ja hoor. ligt boel ergens midden op straat. We gaan morgen gewoon verder richting York.

 

Leave A Comment