15 Juni 2023

Vandaag aangekomen in van der Valk hotel Enschede voor deelname aan de Classic 500 Challenge, onderweg lekker gegeten bij vrienden in Apeldoorn.

Straks 2 dagen rallyrijden in Duitsland. Maar…. Kevert was al chagrijnig vanwege de hitte en het jakkeren op de snelweg maar het ergste is dat André morgen als navigator in de MGC van Theo Janssen  instapt – sportklasse –  en de Kevert op de parkeerplaats achterlaat…

Nu nog wel naast een vriendin  (Kever Cabrio) en een oude liefde (Manta).

Tevens nog wel wat bijzondere auto’s op de parkeerplaats, zoals een Simca 1200S, Citroen DS, Alfa Romeo Giulietta sprint, Ford Escort RS. Klik op een foto om te vergroten of om door te bladeren.

16 Juni 2023

Wij zijn er klaar voor, kompas MGC heeft kuren dus het kompas van de Kevert overgezet. De MGC is ook bestikkerd – startnummer 133 – , Theo staat te stuiteren, André is nog wat bedroefd omdat de Kever achter moet blijven.

In de ochtend rijden we al snel in Duitsland en bij TC2 volgt de eerste kaartleesproef inclusief een regularity met wisselende gemiddelde snelheid. Prachtige (smalle) weggetjes, nauwelijks bebouwde kom, en vooral rustig. Het laatste traject van de eerste ochtend brengt ons naar de lunch in Uffeln.

Tja, en na filmen raakt Dre natuurlijk een beetje de weg kwijt…

Middag: Het gebied wordt nog mooier, met meer heuvels, veel bos maar ook hier en daar weidse uitzichten. Dagfinish bij Van der Valk in Melle.

En dan komt de uitslag van dag 1 wel hard aan. Rij je de ballen uit de broek en dan ben je 47e van de 49… Welkom in de Sportklasse! Laten we zeggen, er is nog erg veel te leren.

Het mooiste is nog dat zus Kevert cabrio 1e staat. En ook weer wat bijzondere auto’s gespot. O.a. een Lenham GT uit 1959.

17 Juni 2023

De folder:

“ Een korte aanloop, en dan gelijk door met de tweede regularity. Je mag hier zo weinig mogelijk rode wegen rijden. Dat je ook hier het routeboek 10 minuten voor je starttijd krijgt helpt wel. De route gaat verder door het Teutoburger Wald, met zelfs een paar onvervalste hairpins! Verder gaat het naar het westen tot de lunch in Brochterbeck.

Dan nog een goede 140 km middagetappe, uitgezet door Gijsbert van Rooijen. Hier komen we weer enkele listige trucs tegen. Bijvoorbeeld een paar vrije punten zonder kaartondersteuning.

Na 575 wedstrijdkilometers, 165 routecontroles, 2 regelmatigheidsproeven en 17 TC’s is er dan weer een einde gekomen aan de 2023 editie“

De werkelijkheid:

“ Na een lange, hete en stoffige dag hebben we het gehaald. 2x geblokkeerde weg door boze duitsers die de stof en herrie niet kunnen waarderen, hierdoor werd het een nog grotere chaos in de duitse polder. 100 dolende auto’s die een route proberen te zoeken…

Gelukkig maar 6 minuten te laat aan finish.

Geklommen naar plek 41 van de 49…. Joepie “

Hieronder nog een paar foto’s met een Pontiac Firebird, (nog) goed geluimde bemanning, en de lunchlokatie. En een tijdcontrole-post, waar blijkbaar Zoe en Sören gaan trouwen…

 

Leave A Comment