En daar gaan we:

Zo, we zitten aan de bar, de eerste 400 km zitten erop, via gilze en hoenderloo naar exloo. Maar 1keer benzine stress gehad en maar 1keer de sleutels kwijt. Na honderd km snelweg is het zelfs 14 gr in de kever.

Ongeveer 150 volvo.s en 2 kevers

Opladen apparatuur, benzine-slurper, wachten…

En.. wachten, motor aan om boven nul te komen binnen in kevert:

En eerste dag écht rijden. Lange dag vandaag, 12 uur sturen, echt schitterend mooi hier, wintersport weer, ruim boven nul in de kever, moonboots moeten nu wel aan.

Beetje pech. Schrapende remschijven, gelukkig opgelost, veel ijs en vuil. Helaas schuiver gemaakt op een viaduct, de sporen zijn te breed voor de kever dus waggelen een beetje met een kusje tot gevolg. Zie foto’s en filmpje.

Woensdag 15 februari

Vandaag 10 uur sturen dus lekker om 6 uur binnen. Dag begon heel koud, -21 gr, na een uur of 3 is de kever binnen boven nul, mobiele aanjager en achterruitverwarming aan, rest blijft binnen en buiten stijf bevroren. kever startte gelukkig bijna gelijk. Met een half litertje olie komt ie de dag wel weer door.

Bij start 2 zachte banden, pfff dus eerst pomp zoeken. Ruitensproeier defect, maar daar hebben we wat op gevonden. Na 2 uur ijsrijden worden de wegen schoon, sneeuw verdwijnt, geweldig langs de fjorden gereden. krijgen veel respect als ze ons opgerold en ingepakt zien zitten in de bug. Het is nu net een Harley bij stationair draaien, morgen beetje bijstellen. Tot nu toe iets meer als 2600 km. gereden.

Bugklever achter de vliegende baksteen:

Ruitesproeier doet het niet…:

Rijden door de nacht:

Donderdag 16-2-2017

Vandaag 10 uur sturen, we hebben er nu 3100 km op zitten, het kevertje snor tevreden. Dag van grote verschillen, vanmorgen beetje vorst, 3 graden bij de start, dus dat was lekker. Daarna gelijk een uurtje ijsrijden voor gevorderen.

Dan begint het te sneeuwen, altijd leuk! In de bergen is alle wit, dik in de sneeuw en ijs, wat een ontzettend mooi land is dit (als de mist niet te dik is). In de middag richting Bergen (naar de kust) begint het Hollands te z..k-regenen. Het ralley vuil is eraf gespoeld, beetje jammer. Morgen relax dag op de boot naar Stavanger, s nachts door met de boot naar Denemarken. Er is feest op de boot beloof, we gaan het zien. En het blijkt dat we thuis in de krant staan!

Worden we nog ingehaald door de vliegende baksteen:

Nog een sfeerproever:

Zaterdag 18-2-2017.

Vandaag de thuisreis, eigenlijk wilden we nog overnachten maar ‘t kevertje snorde zo tevreden en we wilde graag naar de meisjes. 1040 km vandaag, best een stukkie. Totaal hebben we 4150 km op de klok. 420 liter bezine en 3,5 liter olie verder staat onze bug weer op de oprit. Een geweldige ervaring was het.

Binnenkort gaan we het sponsorgeld aanbieden aan Wallenpop 2017. Later volgt nog een bericht, we gaan er een feessie van maken.

Leave A Comment